Voordelen verzuimbeleid

Het terugdringen van ziekteverzuim staat of valt met een juiste aanpak van het ziekteverzuim. De manier om op dat gebied goede resultaten te bereiken is door een verzuimbeleid te ontwikkelen. De arbodienst kan daarin advies geven en ondersteuning bieden om een concreet verzuimbeleid te realiseren. Als werkgever kunt u profiteren van de voordelen van het verzuimbeleid. Er wordt dan niet alleen meer verzuim voorkomen, maar ook de lengte van de ziekteperiode kan daarmee beperkt worden. Door het ontwikkelen van een ziekteverzuimbeleid kunt u besparen op de loonkosten, die altijd gepaard gaan met het verzuim. Bovendien biedt een prettige werkomgeving en een aangename sfeer op het bedrijf ook nog eens meerdere voordelen.

Terugdringen van ziekteverzuim

Het verzuimbeleid zorgt ervoor dat de loonkosten in verband met verzuim door ziekte beperkt worden. Het verzuim kan verminderd worden en bovendien kan met het beleid van verzuimmanagement de duur van het ziekteverzuim sterk beperkt worden. Naast deze voordelen wordt er bovendien geprofiteerd van een gezond werkklimaat en dat komt de sfeer binnen het bedrijf ook ten goede. Een ziekteverzuimbeleid behelst dan ook meer dan alleen het richten van de aandacht op de zieke werknemer. De oorzaak van korte ziekmeldingen achterhalen kan bijvoorbeeld aanleiding zijn om stappen te ondernemen en aanpassingen te verrichten. Medewerkers zullen meer productief worden en meer loyaliteit vertonen richting het bedrijf, waardoor het ziekteverzuim weer minder zal worden. Ook ongewenst verloop van medewerkers kan teruggedrongen worden door het instellen van een goed verzuimbeleid. Bovendien wordt het imago van het bedrijf ook nog eens verbeterd als de medewerkers er met veel plezier werken.

  • Gezonde werkomgeving
  • Prettige werksfeer
  • Meer loyaliteit
  • Verbetering bedrijfsimago
  • Besparing op loonkosten
  • Terugdringen ziekteverzuim

Arbodienst

Als werkgever kunt u voordelen halen uit het ontwikkelen van een goed verzuimbeleid. Om een efficiƫnt ziekteverzuimbeleid te ontwikkelen kunt u een contract afsluiten met een arbodienst. Door voor een samenwerking met een arbo dienst te kiezen, kunt u als werkgever optimaal profiteren van de voordelen van het beleid tegen ziekteverzuim. De arbodienst heeft namelijk alle expertise in huis om het ziekteverzuimbeleid op de juiste wijze vorm te geven.

Vraagt u daarom meteen hier een offerte arbodienst voor het realiseren van een efficiƫnt verzuimbeleid. De voordelen zullen al snel merkbaar zijn.

Tags: , ,

Relative artikelen

B2B infos

Comments are closed.